Kallava-teatterifestivaali

Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kallava 2019 – Nuorisoteatterifestivaali 30.10 – 2.11

Ohjelmisto – Kulttuuriareena 44, Kuopio

Keskiviikko  30.10

 Tnt-teatteri  – Iso-Britannia

A Christmas Carol
Kulttuuriareena 44 klo: 13.00 (yläkoululaisille ja lukiolaisille suunnattu esitys)

Guest performances in ENGLISH-Professional English actors
TICKETS CAN BE PURCHASED EMAILING US -Lippuvaraukset:
fpariseadge@gmail.cominfo@adg-europe.com

 Tickets/liput: 10,50€  in cash/käteisellä ovelta
For school audiences, didactic material is available free of charge www.theatreallovertheworld.com

Torstai 31.10

 10.00 – 21.00 Nuorisoteatterityöpajoja, -koulutusta ja -harjoituksia.

 Perjantai 1.11

 12.00 – 17.00 Nuorisoteatterilaisten lavastus- ja maskeeraustyöpaja
Kouluttajana: Ari Savonen (fb: arisavonen1 ja insta: arisavonen)

20.15- 21.10 Turvapaikka 44 (ensi-ilta), osa Kuopion kauhukierrosta, vapaa pääsy – osanottajamäärää on rajoitettu!

Tervetuloa vuoteen 2039. Ilmastonmuutosta ei sitten pysäytetty. 2020 -luvun alussa tiedemiesten tekemät laskelmat eivät ihan pitäneet paikkaansa, vaan ”vouhottajat” olivat lähempänä totuutta. Ilmasto todella lämpeni nopeammin ja enemmän kuin luultiin ja laskettiin. Kuivuus, tulvat, hirmumyrskyt, jäävuorten kaatumisista johtuneet jättitsunamit, saastuminen, sukupuuttoaallot, kulkutaudit olivat lopulta vain alkusoittoa.

Saasteiden aiheuttamat valtavat repeämät otsonikerroksessa aiheuttivat ketjureaktion johon kukaan ei osannut varautua. Avaruudesta tulleet myrkylliset säteet tappoivat satoja miljoonia ihmisiä kokonaan ja sadoissa miljoonissa ne saivat aikaan muutoksen, jonka seurauksena heistä tuli sellaisia, joita kauhugenressä kutsutaan ZOMBEIKSI. Nämä zombit eivät tosin ole laahustavia ölisijöitä, vaan Vivus mortuus- viruksen tartunnan saaneet lihanhimoiset otukset ovat vikkeliä, vahvoja ja 100% hengenvaarallisia. Hän saattoi olla sinun läheisesi, mutta jos hän ei nyt syö sinua, hän tekee sinusta kaltaisensa. Jäljelle jääneet ihmiset pyrkivät parhaansa mukaan selviämään hengissä.

Entisen Kulttuuriareena 44:n talosta on tullut Pohjois-Savon paras turvapaikka. Juokseva vesi, sähköt, viemäröinti jne. tarjoavat sinulle parhaan paikan selvitä. Sen lisäksi, että talo on lämmin paikka asua, on siellä radioasema, tutkimuskeskus, aseistetut vartijat ja erinomaisesti organisaatio.

Siellä voit tutustua uuteen kotiisi ja tutustua talon muihin asukkeihin. Ei kannata jännittää, sillä hekin ovat kaltaisiasi tavallisia pakolaisia.
Lippuvarukset ja lisätiedot: wu/p. 0440 170 374, tero.sarkkinen@nuorisoseurat.fi

Huom! esitys ei sovi alle 14-vuotiaille eikä heikkohermoisille. Esityksen aikana yleisö kävelee paljon sisällä ja ulkona, joten korkkarit kaappiin ja lenkkarit jalkaan.

Lauantai  2.11

15.00 – 16.00 Prinsessa Ruusunen-dokumentti ja keskustelutilaisuus
Teatteri Telmin esityksestä valmistunut dokumentti esitetään Kallavassa. Esityksen jälkeen keskustelutilaisuus.

Teatteri TelMi  on erityistä tukea tarvitsevien avoin harrastajateatteriryhmä, joka on toiminut Kuopiossa vuodesta 1999 alkaen. Teatterin nimi tulee perustajiensa  Tellervo ja Mia Hakulisen etunimien alkukirjaimista. Teatteri on siis toiminut jo kaksikymmentä vuotta ja toiminta jatkuu. Tänä vuonna esitettiin klassikkonäytelmä Prinsessa Ruusunen, josta valmistunut dokumentti esitetään Kallavassa. Paikalla on tekijöitä ja avoin keskustelutilaisuus.

17.00 – 18.30  Kädessäsi kasvoi kukka, 5/10 e

Timo K. Mukan ja Edward Lee Mastersin runoihin sävelletty musiikkidraama. Sävellykset ja musiikin johto Markku Huttunen. Käsikirjoitus ja ohjaus Matti Kivinen.

Timo K. Mukka ehti julkaista lyhyen elämänsä aikana toista kymmentä  teosta, runoja ja proosaa. Teosten aiheet ja tyyli syntyivät pohjoisen luonnosta, elämästä, kuolemasta ja luonnon kiertokulusta. Etelän modernistikirjailijoita Mukan tyyli ja aiheet hämmensivät. Häntä pidettiin primitiivisenä ja yltiöromanttisena kirjailijana. Erityisesti Eila Pennanen, ” etelän akka”, kirjoitti Mukasta kriittisiä arvioita. Myöhemmin Mukan arvo on tunnustettu ja hänet on hyväksytty kuulumaan suomalaisen kirjallisuuden kaanoniin. Kädessäsi kasvoi kukka on Timo K. Mukan ja Edgar Lee Mastersin runoihin sävelletty näyttämöteos. Musiikin ja runojen oheen liittyy monologeja, jotka heijastavat runojen tunnelmia.

 

NÄYTTÄMÖLLÄ                                            MUUSIKOT

Anna Adam        laulu, puhe                       Markku Huttunen, piano, kitara

Matti Jortikka    laulu, puhe                       Juha Mäntynen, harmonikka

Mari Sihvo          laulu, puhe                      Petri Niiranen, kitara

Jari Holopainen  puhe                                Pekka Parkkinen, oboe, englannintorvi

Sävellykset ja musiikin johto, Markku Huttunen. Käsikirjoitus ja ohjaus, Matti Kivinen

19.30 – 20.30  Turvapaikka 44, toinen esitys 5/10e – osanottajamäärää on rajoitettu.

Kallavan 2019 teemana on nuorisoteatteri. Mukana on myös aikuisten tekemää teatteria, satuja, työpajoja, koulutusta, kauhua ja dystopiaa. Kallavan sisällöistä vastaavat pääosin Kulttuuriareena 44:n tiloissa toimiva Teatteritorstai-ryhmä, jossa on tällä hetkellä mukana n. 30 alle 18 vuotiasta teatterin tekijää. Heitä ohjaavat Tero Sarkkinen ja Johanna Metelinen. Taustayhteisöinä ovat: Suomen Nuorisoseurat, KulttuuriAreena 44, Kuopion kaupunki ja Kuopion seudun Nuorisoseura.

lokakuu 30 2019

Tapahtuman tiedot

Alkaa: 30.10.2019 @ 13:00
Loppuu: 2.11.2019 @ 21:30

SIjainti

Kulttuuriareena 44

Kauppakatu 44
Kuopio, Suomi

+ Google Map

Järjestäjä

Kallava Teatterifestivaali
Www: Tutustu järjestäjään