Nuorisotyö

Osallisuutta ja kulttuuria

Kulttuuriareenalta löytyy tiloja, tapahtumia ja apua omien ideoiden toteuttamiseen, yhdessä tai omatoimisesti.  Toimijana voi olla yksittäinen nuori, ryhmä tai nuorten parissa toimija.

Keskiviikkoisin ja joka toinen perjantai Kulttuuriareenan kahviossa on nuorten aikuisten Kortteliklubi keskiviikkoisin klo 17 – 21  ja perjantaisin klo 18-23 . Ajankohtaiset tiedot Instagramista > Korttelikubi.

Nuorten oleiluun ja pelailuun olemme avoinna ti klo 15-19 ja ke klo 16-20

Päivittäinen toiminta :

MA  Lumit-ruokailu / Kuopion Anime- ja Mangayhdistyksen ilta / JuJu treenit / MLL muskari / Pienryhmätreenejä ja muuta harrastustoimintaa
TI    Lumit-ruokailu / JuJu treenit / Pienryhmätreenejä ja muuta harrastustoimintaa / MLL muskari / TATU & Vauhti toimintaa avoinna oleiluun ja pelailuun klo 15-19
KE   Lumit-ruokailu / TELMI treenit / MLL muskari / Pienryhmätreenejä ja muuta harrastustoimintaa KORTTELIKLUBI klo 17-21
TO   Lumit-ruokailu / TEATTERITORSTAI / Pienryhmätreenejä ja muuta harrastustoimintaa
PE   Lumit-ruokailu / Pienryhmätreenejä ja muuta harrastustoimintaa KORTTELIKLUBI klo 18-23
LA   Pienryhmätreenejä ja muuta harrastustoimintaa / TAPAHTUMIA
SU   Pienryhmätreenejä ja muuta harrastustoimintaa / TAPAHTUMIA

Kulttuuriareenan tiloissa toimii myös : OTE-luokka, Diginatiivit, Tukeva-työvalmennussäätiön Musapaja

Noudatamme voimassaolevia Koronasuosituksia ja -määräyksiä.

Teemme laajaa yhteistyötä eri toimijoiden kanssa. Nuorten osallisuuden tukeminen, erilaiset paikalliset ja kansainväliset projektit ja nuorten oman toiminnan mahdollistaminen ovat tavoitteitamme.

Vuoden 2019 aikana henkilökunta oli muun muassa mukana : Eteläisen Kuopion alueellisen liikkuvassa nuorisotyössä, Kuopion nuorisovaltuuston ja Lasten parlamentin toiminnoissa, Jynkkä/Leväsen yhteisöteatteriprojektissa, EU:n solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistoiminnassa, Erasmus+ nuorisovaihdoissa sekä monissa muissa jutuissa. Syksyl 2019 alkaen olemme mukana nuorille aikuisille suunnatussa Kortteliklubi – toiminnassa.

Vuonna 2019 alkanut kokonaisvaltainen Kulttuuriareenan kehittäminen on etenemässä suunnittelusta ensimmäisiin toteutuksiin pikku hiljaa vuoden 2021 aikana – tästä kerromme lisää aikanaan.

Kansainvälisiä projekteja vuodelle 2021 on tällä hetkellä suunnitteilla  :  nuorten ryhmänohjaajien kv-nuorisovaihto Metsäkartanolla ja Kuopion Nuorisovaltuuston kv-nuorisovaihto sekä mahdollisesti Karelia Rock Tour III. Lisäksi tuloillaan on digitaalinen kv-musiikkihanke Irlantilaisen kumppanin hallinnoimana.

Vuonna 2019 alkanut Rock Adacemy rullaa hyvin toistaiseksi, jatko harkinnassa.

 

Lisätietoa Kuopion kaupungin nuorisopalveluista ja nuorisotaloista löydät Po1ntin sivuilta.

Toimintaa kulttuuriareenalla

Kulttuuriareenalla on paljon erilaisten ryhmien kokouksia, harjoituksia ja tietenkin tapahtumia.  Tanssia harrastaa moni ryhmä tiloissamme. Kuopion Diginatiivit monine toimintoineen löytyvät yläkerrasta.
Kuopion Anime- ja Mangayhdistys kokoontuu maanantaisin Kulttuuriareenalla. Nuoria harrastajia käy viikoittain harrastamassa teatteria, tanssia, erilaisia pelejä, musiikkia jne.

Tukeva työvalmennussäätiön musiikkipaja toimii tiiviissä yhteistyössä kanssamme ja huolehtii ääni- ja valokalustostamme ja sen käytöstä monissa tapahtumissa.

Tällä hetkellä Servica järjestää taidelukio Lumitin oppilasruokailun tiloissamme.