Nuorisotyö

Osallisuutta ja kulttuuria

Kulttuuriareenalta löytyy tiloja, tapahtumia ja apua omien ideoiden toteuttamiseen, yhdessä tai omatoimisesti.  Toimijana voi olla yksittäinen nuori, ryhmä tai nuorten parissa toimija.

Olemme siirtyneet kesätoimintoihin ja tiistai/keskiviikon toiminnat päättyneet.
Kulttuuriareenalla kesäkuussa KivaKesä-toimintaa ja Kuopio Tanssii ja Soi – esityksiä.
Heinäkuussa Lumikello ry:n toimintaa. Kulttuuriareenan omat toiminnot alkavat elokuun puolivälin
paikkeilla, hieman modattuina.

Keskiviikkoisin ja perjantaisin Kulttuuriareenan kahviossa on nuorten aikuisten Olohuone 44. Klubi kokoontuu keskiviikkoisin klo 17 – 21  ja perjantaisin klo 18-23 (upadate 5/23 : kesällä noin joka toinen perjantai, ei keskiviikkona) . Ajankohtaiset tiedot Instagramista > olohuone44

 

Päivittäinen toiminta :

MA   Kuopion Anime- ja Mangayhdistyksen ilta /  Pienryhmätreenejä ja muuta harrastustoimintaa
TI     Pienryhmätreenejä ja muuta harrastustoimintaa / avoinna oleiluun ja pelailuun klo 15-19
KE   TELMI treenit /  Pienryhmätreenejä ja muuta harrastustoimintaa / avoinna oleiluun ja pelailuun klo 15-20 /          Olohuone44  klo 17-21
TO    TEATTERITORSTAI / Pienryhmätreenejä ja muuta harrastustoimintaa
PE    Pienryhmätreenejä ja muuta harrastustoimintaa OLOHUONE44  klo 18-23
LA   Pienryhmätreenejä ja muuta harrastustoimintaa / TAPAHTUMIA
SU   Pienryhmätreenejä ja muuta harrastustoimintaa / TAPAHTUMIA

Kulttuuriareenan tiloissa toimii myös : Diginatiivit, Tukeva-työvalmennussäätiön Musapaja

Noudatamme voimassaolevia Koronasuosituksia ja -määräyksiä.

 

Teemme laajaa yhteistyötä eri toimijoiden kanssa. Nuorten osallisuuden tukeminen, erilaiset paikalliset ja kansainväliset projektit ja nuorten oman toiminnan mahdollistaminen ovat tavoitteitamme.

Vuoden 2021 aikana henkilökunta oli muun muassa mukana :  Kuopion nuorisovaltuuston ja Lasten parlamentin toiminnoissa, lähikoulujen välkkätyössä,  Erasmus+ nuorisovaihdoissa sekä monissa muissa jutuissa. Syksyl 2019 alkaen olemme olleet mukana nuorille aikuisille suunnatussa Kortteliklubi – toiminnassa. Uutena omana toimintana alkoi 2021 syksyllä Hanaa-nuorten tapaamiset erityisnuorille. Samoin 2021 alkaneet taidepajat, teatteri ja DIY kädentaidot jatkuvat edelleen.

Vuonna 2019 alkanut kokonaisvaltainen Kulttuuriareenan kehittäminen on etenemässä suunnittelusta ensimmäisiin toteutuksiin pikku hiljaa vuosien 2021-22  aikana. Kun uusi Lumit aikanaan valmistuu niin areenan kehittämistyökin ottaa harppauksia eteenpäin.

Kansainvälisiä projekteja vuodelle 2022 on tällä hetkellä suunnitteilla  :  nuorten ryhmänohjaajien kv-nuorisovaihto Metsäkartanolla  ( vol 2.0 ) ja Kuopion Nuorisovaltuuston kv-nuorisovaihto Saksaan

Vuonna 2019 alkanut Rock Adacemy jatkaa edelleen nuorisopalveluiden omana toimintana.

 

Lisätietoa Kuopion kaupungin nuorisopalveluista ja nuorisotaloista löydät Po1ntin sivuilta.

Toimintaa kulttuuriareenalla

Kulttuuriareenalla on paljon erilaisten ryhmien kokouksia, harjoituksia ja tietenkin tapahtumia.  Tanssia harrastaa moni ryhmä tiloissamme. Kuopion Diginatiivit monine toimintoineen löytyvät yläkerrasta.
Kuopion Anime- ja Mangayhdistys kokoontuu maanantaisin Kulttuuriareenalla. Nuoria harrastajia käy viikoittain harrastamassa teatteria, tanssia, erilaisia pelejä, musiikkia jne.

Elävä Säätiön media- ja tapahtumapalvelut toimii tiiviissä yhteistyössä kanssamme ja huolehtii ääni- ja valokalustostamme ja sen käytöstä monissa tapahtumissa.

Taidelukio Lumit on aloittanut omissa hienoissa tiloissaan joten oppilasruokailua kulttuuriareenalla ei ole.