Nuorisotyö

Osallisuutta ja kulttuuria

Kulttuuriareenalta löytyy tiloja, tapahtumia ja apua omien ideoiden toteuttamiseen, yhdessä tai omatoimisesti.  Toimijana voi olla yksittäinen nuori, ryhmä tai nuorten parissa toimija.

Nuorisonohjaajat ovat vuorovaikutuksessa nuorten kanssa myös oleilun ja pelailun merkeissä muutamana iltana viikossa  : ma klo 14-19 ja  ke klo 14-19 sekä tietenkin järjestämissämme tapahtumissa.

Keskiviikkoisin Kulttuuriareenan kahviossa on nuorten aikuisten Kortteliklubi klo 16.30 – 20.

HUOM!

Kulttuuriareena 44 on kesälomalla 6.7. – 9.8.2020 ja toiminnat alkavat jälleen elo/syyskuun vaihteessa. Ensimmäinen tapahtuma on Chibicon la 22.8. ja tapahtumia lisäillään enemmän sitten syyskuussa…

Hyvää Kesää!

Kulttuuriareena 44 is on on summer Holiday 6.7. – 9.8.2020 and activities will begin on August/September. First event is Chibicon Sat 22.8. and more events will be added to calendar during Autumn…

Have a nice summer!


Tiedote 15.5.20 > Poikkeusolojen rajoitusten lieventyessä Kulttuuriareenan toiminta jatkuu kesäkuun alusta aluksi työpajoina, kursseina ja pienryhmätoimintana
(ks. kesäohjelmamme)  noudattaen turvallisuusohjeita. Kulttuuriareena ei muutoin ole avoinna eikä ryhmien omia harrastetoimintoja voi vielä valitettavasti aloittaa. Tiedotamme muutoksista aikanaan.

Teemme laajaa yhteistyötä eri toimijoiden kanssa. Nuorten osallisuuden tukeminen, erilaiset paikalliset ja kansainväliset projektit ja nuorten oman toiminnan mahdollistaminen ovat tavoitteitamme.

Vuoden 2019 aikana henkilökunta oli muun muassa mukana : Eteläisen Kuopion alueellisen liikkuvassa nuorisotyössä, Kuopion nuorisovaltuuston ja Lasten parlamentin toiminnoissa, Jynkkä/Leväsen yhteisöteatteriprojektissa, EU:n solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistoiminnassa, Erasmus+ nuorisovaihdoissa sekä monissa muissa jutuissa. Syksyllä 2019 olemme mukana nuorille aikuisille suunnatussa Kortteliklubi – toiminnassa.

Vuonna 2019 alkanut kokonaisvaltainen Kulttuuriareenan kehittäminen on etenemässä suunnittelusta ensimmäisiin toteutuksiin pikku hiljaa vuoden 2020 aikana – tästä kerromme lisää aikanaan.

Kansainvälisiä projekteja vuodelle 2020 on tällä hetkellä suunnitteilla  : Karelia Rock Tour III, nuorten ryhmänohjaajien kv-nuorisovaihto Metsäkartanolla ja Kuopion Nuorisovaltuuston kv-nuorisovaihto Liettuaan, teemana Eurooppalaisuus ja nuoret.

Vuonna 2019 alkanut Rock Adacemy rullaa hyvin.

 

Lisätietoa Kuopion kaupungin nuorisopalveluista ja nuorisotaloista löydät Po1ntin sivuilta

Toimintaa kulttuuriareenalla

Kulttuuriareenalla on paljon erilaisten ryhmien kokouksia, harjoituksia ja tietenkin tapahtumia.  Tanssia harrastaa moni ryhmä tiloissamme. Kuopion Diginatiivit monine toimintoineen löytyvät yläkerrasta.
Kuopion Anime- ja Mangayhdistys kokoontuu tiistaisin Kulttuuriareenalla. Nuoria harrastajia käy viikoittain harrastamassa teatteria, tanssia, erilaisia pelejä, musiikkia jne.

Tukeva työvalmennussäätiön musiikkipaja toimii tiiviissä yhteistyössä kanssamme ja huolehtii ääni- ja valokalustostamme ja sen käytöstä monissa tapahtumissa.

Tällä hetkellä Servica järjestää taidelukio Lumitin oppilasruokailun tiloissamme.