Nuorisotyö

Osallisuutta ja kulttuuria

Kulttuuriareenalta löytyy tiloja, tapahtumia ja apua omien ideoiden toteuttamiseen, yhdessä tai omatoimisesti.  Toimijana voi olla yksittäinen nuori, ryhmä tai nuorten parissa toimija.

Nuorisonohjaajat ovat vuorovaikutuksessa nuorten kanssa myös oleilun ja pelailun merkeissä muutamana iltana viikossa ma 26.8.19 alkaen : ma klo 14-19 ja  ke klo 14-19 sekä tietenkin järjestämissämme tapahtumissa.

Kulttuuriareena 44 on joululomalla 18.12.19 – 7.1.20 eli ke 8.1. avoinna jälleen.

 

Teemme laajaa yhteistyötä eri toimijoiden kanssa. Nuorten osallisuuden tukeminen, erilaiset paikalliset ja kansainväliset projektit ja nuorten oman toiminnan mahdollistaminen ovat tavoitteitamme.

Vuoden 2019 aikana henkilökunta on muun muassa mukana : Eteläisen Kuopion alueellisen liikkuvassa nuorisotyössä, Kuopion nuorisovaltuuston ja Lasten parlamentin toiminnoissa, Jynkkä/Leväsen yhteisöteatteriprojektissa, EU:n solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistoiminnassa, Erasmus+ nuorisovaihdoissa sekä monissa muissa jutuissa. Syksyllä 2019 olemme mukana nuorille aikuisille suunnatussa Kortteliklubi – toiminnassa.

Vuonna 2019 alkanut Rock Adacemy rullaa hyvin.

 

Lisätietoa Kuopion kaupungin nuorisopalveluista ja nuorisotaloista löydät Po1ntin sivuilta

Toimintaa kulttuuriareenalla

Kulttuuriareenalla on paljon erilaisten ryhmien kokouksia, harjoituksia ja tietenkin tapahtumia.  Kuopion Sirkuksella on monia ryhmiä tiloissamme. Kuopion Diginatiivit monine toimintoineen löytyvät yläkerrasta.
Kuopion Anime- ja Mangayhdistys kokoontuu tiistaisin Kulttuuriareenalla. Nuoria harrastajia käy viikoittain harrastamassa esimerkiksi tanssia, musiikkia tai lautapelejä.

Tukeva työvalmennussäätiön musiikkipaja toimii tiiviissä yhteistyössä kanssamme ja huolehtii ääni- ja valokalustostamme ja sen käytöstä monissa tapahtumissa.

Tällä hetkellä Servica järjestää taidelukio Lumitin oppilasruokailun tiloissamme.