Rock Academy Kuopio


Kuopioon
on tulossa Rock Academy. Kuopion Rock Academyyn valitaan 2-4 bändiä, jotka saavat kahden vuoden ajan intensiivistä ja ammattitaitoista valmennusta esimerkiksi studiotyöskentelyssä ja esiintymisessä.

Rock Academy -hanke käynnistyy Kuopiossa täydellä teholla keväällä 2019. Rock Academy on alkujaan Turun nuorisoasiainkeskuksen luoma malli, joka tarjoaa maksutonta sparrausta ja koulutusta ammattimaiseen toimintaan tähtääville nuorille yhtyeille ja artisteille. Turussa sparrauksesta on saatu erittäin hyviä tuloksia, ja bändit ovat päätyneet festareiden lavoille ja keikkamyyjien listoille.

Bändihaku
on käynnissä 28.1.-22.2.2019. Mukaan hakevien bändien tulee tehdä vapaamuotoinen hakemus ja lähettää se osoitteeseen kulttuuriareena44@kuopio.fi. Hakemuksessa tulee käydä ilmi bändin jäsenten iät ja paikkakunnat sekä perusteluja miksi he olisivat sopivia Rock Academy-valmennukseen. Lisäksi mukaan pitää laittaa linkki vapaasti kuunneltavaan/katseltavaan näytteeseen bändin jostain kappaleesta. Esiraati valitsee osallistujat katselmukseen, jossa bändit soittavat livenä ja heidät haastatellaan. Katselmus järjestetään la 2.3. Kulttuuriareena 44:lla.

Mitä on Rock Academy
Rock Academy keskittyy kokonaisvaltaisesti musiikin tekemiseen ja sen esittämisen eri osa-alueisiin. Nuorten bändit saavat opastusta kaikessa mahdollisessa musabisneksen koukeroista soitonopetukseen ja oman osaamisen markkinointiin. Toiminta on bändeille maksutonta. Tiedossa on myös keikkoja, studioaikaa ja musavideoiden tekemistä. Kaikki akatemialaiset osallistuvat n. kerran kuussa järjestettäviin klinikoihin, seminaareihin ja koulutuksiin. Kovan luokan ammattilaisten vetämät klinikat ovat avoimia myös kaikille muille musiikkialasta kiinnostuneille nuorille!

Hakijoilta edellytetään oikeanlaista asennetta, motivaatiota kehittyä sekä mahdollisuutta sitoutua sparraukseen vuoden 2020 loppuun saakka.

Nimestään huolimatta Rock Academy on tarkoitettu minkä tahansa musiikkigenren bändeille, jonka jäsenet ovat alle 29-vuotiaita. Hakemusten kirjon toivotaan edustavan musiikkia laidasta laitaan. Akatemiaan valituilta bändeiltä vaaditaan halua tehdä töitä unelmiensa eteen.

Järjestäjät & vetäjät
Kuopion Rock Academyn järjestää kaupungin Nuorisopalvelut ja vetäjinä toimivat nuorisonohjaajat ja pitkän linjan musiikkitoimijat Jarkki Pöyhönen sekä Sakari Hietala. Kuopion Rock Academy -hanke toteutetaan 1.2.2019–31.12.2020. Hanketta rahoittavat Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Kuopion kaupunki.

Kuopio Rock Academy toimii osana valtakunnallista Rock Academy Finland -hanketta, joka edistää nuorten harrastustoimintaa ja yhtyeiden kehitystä kohti jopa ammattimaista musiikkiuraa. Kuopion lisäksi toiminta käynnistyy 2019 myös Rovaniemellä, Raahessa, Kemissä ja Kouvolassa. Hanketta koordinoi Turun kaupunki ja Turku Rock Academy..

Lisätietoja
Rock Academy Finland -hankkeesta antavat:
Projektipäällikkö Outi Nurmela, outi.nurmela@turku,fi, 040 487 6495
Kuopion Nuorisopalveluiden päällikkö Jari Väänänen, jari.vaananen@kuopio.fi, 044 718 2661
Nuorisonohjaaja Jarkki Pöyhönen, jarno.poyhonen@kuopio.fi, 050 355 9995
Nuorisonohjaaja Sakari Hietala, sakari.hietala@kuopio.fi, 044 718 2688