Taidetyöpajat

Kulttuuriareenan taidepajat

Taidepajat pamauttavat tiskiin teatteria, tanssia, musiikkia ja kädentaitoja. Haemme 6.-9. luokkalaisia lähikouluistamme Haapaniemeltä, Hatsalasta, Minna Canthin koulusta sekä Snellmanin koulusta. Taidepajoissa voi ilmaiseksi kokeilla ja harrastaa erilaisia juttuja – vieläpä ihan ilmaiseksi. Koulun jälkeen viikoittain toimivien pajojen yhteydessä tarjolla on myös pientä välipalaa.

Noudatamme voimassaolevia korona-ohjeistuksia.

Pajoihin löytyy edelleen tilaa joten eikun rohkeasti kokeilemaan!  (23.2.21)

Teatteripaja

Hauska, reipas ja vähän hullu teatteripaja kutsuu sinut tekemään improja ja muita teatterijuttuja, sukeltamaan teatterin maailmaan ja löytämään esiintymistaitoja sekä luovuutta.

Joka torstai  klo 15-16.30  Kulttuuriareenan isossa salissa.

Vetäjinä teatteri-ilmaisun ohjaaja Tiia Sorjonen & nuorisonohjaaja Janne Kuitu

Teatterin ja muiden esittävien taiteiden parissa pienestä pitäen toimineesta Tiiasta piti tulla palomies tai palleriina. Kumpikaan näistä haaveista ei toteutunut, mutta hän nauttii silti työstään teatteri-ilmaisun ohjaajana.  Tiia tekee töitä myös kansainvälisen Rosace Collectiven taiteellisena johtajana ohjaten, esiintyen ja käsikirjoittaen. Hänet saa helposti innostumaan kaikesta. Ihan kaikesta. Tai, no, kaikesta, jos lauantaisin aikaiseen heräämistä ei lasketa. Suosikki-innostumisia: fyysinen teatteri, musiikki, videoiden tekeminen, runoilu.

Jannen ensimmäinen teatterirooli oli piparkakku ekalla luokalla. Sittemmin hän on löytänyt itsensä Lahden nuorisoteatterista, Mikkelin ja Lahden ylioppilasteattereista ja viimeksi kesäteatterissa Maaningalla ja Pielavedellä. Kerta kaikkiaan hurahtanut ukko siis. Oikeasti Janne haluaisi olla näyttelijä mutta nuorisonohjaajanakin on kivaa, varsinkin jos saa käyttää luovuutta. Jannelle saa tarjota karkkia ja pähkähulluja ideoita. Hän syö ne molemmat.

DIY-paja

Tervetuloa tekemään käsillä Kulttuuriareena 44:lle tiistaisin klo 15:30

Pajalla on mahdollista toteuttaa monenlaisia tekniikoita ja hyödyntää erilaisia materiaaleja, esim. makramee, neulonta, himmelit, helmityöt, erilaiset massatyöt Fimosta betoniin, metallilankapunontaa ja mitä itse ikinä keksitkin. Tarkoituksena on, että osallistujat itse vaikuttavat siihen mitä tehdään.

Pajan vetäjänä toimii nuorisonohjaaja Ulla Vuori apunaan Sanni Roine ja Mervi Tikka. Kaikilla ohjaajilla on vuosien kokemus askartelusta ja nuorista.

 

Lisätietoja: ullavuori@kuopio.fi / puh. 044 7182676

Bändipaja

Tuuppa soittelemaan bändipajalle tiistaisin klo 15-16.30 !

Tutustutaan soittimiin ja soittamiseen bändinä ja itsekseen, eri musiikkityyleihin ja toisiimme. Pajan sisältö suunnitellaan yhdessä osallistujien kanssa taitotason ja toiveiden mukaan. Tarkoitus ei ole hampaat irvessä vääntää, vaan soitella hyviä biisejä ja pitää hauskaa rennolla otteella! Siitä musiikissa on tällä pajalla kyse.

Vastuuohjaajana nuorisonohjaaja Jere Kyrö, jolla musiikkitaustaa omista yhtyeistä, opinnoista ja työmaailmasta soittamisen, tuottamisen ja äänittämisenkin saralta. Ei usko genrerajotteisiin, nauttii hyvistä biiseistä ja niiden tuomista energioista ja mielenmaisemista.

Lisätietoa: jere.kyro@kuopio.fi / 044 718 2678 / DC: JereKA44#3536
update 2/21 : Jere saikulla, tuuraamassa Sakari Hietala / sakari.hietala@kuopio.fi

 

Tanssipaja

Alkaa hieman muita pajoja myöhemmin ja siitä lisää aikanaan…