Nuorisotyö

Osallisuutta ja kulttuuria

Kulttuuriareenalta löytyy tiloja, tapahtumia ja apua omien ideoiden toteuttamiseen, yhdessä tai omatoimisesti.  Toimijana voi olla yksittäinen nuori, ryhmä tai nuorten parissa toimija.

Keskiviikkoisin ja perjantaisin Kulttuuriareenan kahviossa on nuorten aikuisten Olohuone 44. Klubi kokoontuu keskiviikkoisin klo 17 – 21  ja perjantaisin klo 18-23  . Ajankohtaiset tiedot Instagramista > olohuone44

Henkilökunta on joululomalla 23.12.2023 – 7.1.2024

Päivittäinen toiminta :

MA   Kuopion Anime- ja Mangayhdistyksen ilta /  Pienryhmätreenejä ja muuta harrastustoimintaa
TI     Pienryhmätreenejä ja muuta harrastustoimintaa / Hanaa – erityisryhmä joka toinen tiistai
KE   TELMI treenit /  Pienryhmätreenejä ja muuta harrastustoimintaa /  Olohuone44  klo 17-21
TO    TEATTERITORSTAI / Pienryhmätreenejä ja muuta harrastustoimintaa
PE    Pienryhmätreenejä ja muuta harrastustoimintaa OLOHUONE44  klo 18-23
LA   Pienryhmätreenejä ja muuta harrastustoimintaa / TAPAHTUMIA
SU   Pienryhmätreenejä ja muuta harrastustoimintaa / TAPAHTUMIA

Syksystä 2023 alkaen toimintoja modattu niin että henkilökunta tekee enemmän kohdennettua pienryhmätoimintaa ja eritysiosaamista vaativia projekteja ja hankkeita. Koordinoimme myös läheisen Puistokoulun salin iltakäyttöä ja Puistotuvan kerhohuoneita.

Kulttuuriareenan tiloissa toimii myös : Diginatiivit, Elävä Säätiön Musapaja

Teemme laajaa yhteistyötä eri toimijoiden kanssa. Nuorten osallisuuden tukeminen, erilaiset paikalliset ja kansainväliset projektit ja nuorten oman toiminnan mahdollistaminen ovat tavoitteitamme.

Syksyllä 2023 työn alla on hankkeita ja KV-nuorisotyön projekteja. Kuopio Rock Academy on myös osa henkilökunnan toimintaa.

Vuoden 2021 aikana henkilökunta oli muun muassa mukana :  Kuopion nuorisovaltuuston ja Lasten parlamentin toiminnoissa, lähikoulujen välkkätyössä,  Erasmus+ nuorisovaihdoissa sekä monissa muissa jutuissa. Syksyl 2019 alkaen olemme olleet mukana nuorille aikuisille suunnatussa Kortteliklubi – toiminnassa. Uutena omana toimintana alkoi 2021 syksyllä Hanaa-nuorten tapaamiset erityisnuorille. Samoin 2021 alkanut teatteritoiminta, Veikeä Teatteri, jatkuu edelleen.

Vuonna 2019 alkanut kokonaisvaltainen Kulttuuriareenan kehittäminen on edennyt niin että painotus on entistä enemmän pienryhmätoiminnoissa. Uutena toimintana olemme mukana 2024 TUVA-toiminnassa.

Kansainvälisiä projekteja vuodelle 2024 on tällä hetkellä suunnitteilla  :  Kuopion Nuorisovaltuuston kv-nuorisovaihto Saksaan

Vuonna 2019 alkanut Rock Adacemy jatkaa edelleen nuorisopalveluiden omana toimintana.

 

Lisätietoa Kuopion kaupungin nuorisopalveluista ja nuorisotaloista löydät Po1ntin sivuilta.

Toimintaa kulttuuriareenalla

Kulttuuriareenalla on paljon erilaisten ryhmien kokouksia, harjoituksia ja tietenkin tapahtumia.  Tanssia harrastaa moni ryhmä tiloissamme. Kuopion Diginatiivit monine toimintoineen löytyvät yläkerrasta.
Kuopion Anime- ja Mangayhdistys kokoontuu maanantaisin Kulttuuriareenalla. Nuoria harrastajia käy viikoittain harrastamassa teatteria, tanssia, erilaisia pelejä, musiikkia jne.

Elävä Säätiön media- ja tapahtumapalvelut toimii tiiviissä yhteistyössä kanssamme ja huolehtii ääni- ja valokalustostamme ja sen käytöstä monissa tapahtumissa.

Taidelukio Lumit on aloittanut omissa hienoissa tiloissaan joten oppilasruokailua kulttuuriareenalla ei ole.