Tomi Paasonen | Satu Rekola : SATU BALETTI

Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

1.12. klo 19.00 Kulttuuriareena 44

Liput 15,00€ +palvelumaksu

Koreografia ja ohjaus Tomi Paasonen Tanssi Satu Rekola Tuotanto Zodiak – Uuden tanssin keskus, Tomi Paasonen ja Satu Rekola Residenssit Dock 11 (Berlin), ITAK (Kuopio) Tukijat Alfred Kordelinin Säätiö, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Taiteen edistämiskeskus

Olipa kerran satu, joka oli osittain tottakin. Satubaletti on omaelämänkerrallinen fantasia, joka on saanut muotonsa koreografi Tomi Paasosen ja tanssija Satu Rekolan keskusteluista, henkilökemioista ja yhteisestä luovuuden pallottelusta. Teos sekoittaa surutta esiintyjän identiteettikuvaa, omaelämäkerrallista kerrontaa ja koreografin fiktiivistä mielikuvitusta.

Lopputuloksena syntyy leikkisä, kevytmielinen ja hupsu esitys, jossa runsaasti substanssia. Teos on tanssittu monologi ja tanssien esitelty ansioluettelo, jonka puheen ja liikkeen vuorovaikutuksesta syntyvä dokumentaarinen muoto on riisuttu.

Satu hurmaa rennolla yleisökontaktillaan ja välittömällä huumorillaan käydessään läpi erinäisiä muistoja ja teemoja, joita liikkeet herättävät. Teos viittaa kokemuksiin jumppakärpäsenä aloitetusta voimisteluharrastuksesta työskentelyyn mm. Merce Cunninghamin, Ulla Koiviston, Simo Kellokummun, Harri Kuorelahden, Arja Raatikaisen, Ervi Sirénin ja Petri Kekonin töiden parissa. Osansa saa myös Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali.

Millaisia tekijänoikeudellisia aiheita herää, kun kehomuistista temmattujen liikkeiden ja pohdintojen myötä piirtyvät esiin Suomen 2000-luvun nykytanssin keskeiset vaiheet? Voiko liikettä omistaa, ja mitä kehollisia, hengellisiä ja taidepoliittisia teemoja referenssit nostavat esille tanssijan mielessä? Mikä on tanssin olemus? Taiteen tekemisessä ei ole muita sääntöjä kuin ne jotka taiteilijat itse kokevat kiinnostaviksi, mutta mitä nämä metodit ja toimintaympäristöt kertovat arvoistamme? Miten luovuudesta muotoutuu konventioita, tapoja ja legendoja?

https://www.paasonen.com/Satu-Baletti-Satu-Fairytale-Ballet

joulukuu 01 2020

Tapahtuman tiedot

Päivä: 1.12.2020
Aika: 19:00 - 20:00
Hinta: 15€

SIjainti

Kulttuuriareena 44

Kauppakatu 44
Kuopio, Suomi

+ Google Map

Aikataulu

  • 18:00 ovet ja lipunmyynti
  • 19:00 esitys alkaa
  •  

Käsidesi, kasvomaski ja turvaväli. Muista noudattaa ohjeita turvallisesta tapahtumasta!

Järjestäjä

Kuopio Tanssii ja Soi
Www: Tutustu järjestäjään